Wanneer opzeggen zorgverzekering

Wanneer opzeggen zorgverzekering

, door OverstappenZorgverzekering.nl

Jaarlijkse opzegmogelijkheid

Jouw zorgverzekering loopt van 1 januari tot en met 31 december. Je hebt elk jaar de mogelijkheid om de zorgverzekering op te zeggen. Wanneer je jezelf vóór 1 januari aanmeldt bij een nieuwe zorgverzekeraar, dan zegt deze vaak automatisch de oude verzekering voor u op. U hebt tot uiterlijk 31 januari van het nieuwe jaar om u aan te melden voor een zorgverzekering. Deze gaat dan met terugwerkende kracht per 1 januari van dat jaar in.

Het opzeggen van de oude ziektekostenverzekering is dus mogelijk tot 1 januari. Op deze datum moet de opzegging bij de zorgverzekeraar binnen zijn. U kunt zich tot 1 februari aanmelden bij een nieuwe verzekeraar. Uw nieuwe verzekering gaat dan met terugwerkende kracht in per 1 januari. Let op, ook wanneer u de nieuwe verzekering pas eind januari afsluit, moet de oude verzekering al voor 1 januari zijn opgezegd!

Aanvullende verzekering

Heb je besloten om een basisverzekering van een andere zorgverzekeraar te nemen, dan kun je de aanvullende verzekering bij je huidige zorgverzekeraar gewoon houden. Je kan ook een aanvullende zorgverzekering afsluiten bij een andere verzekeringsmaatschappij zonder dat dit gevolgen heeft voor je basisverzekering. Aanvullende verzekeringen en basisverzekeringen mogen niet met elkaar verbonden worden.

Zorgverzekering tussentijds opzeggen

In bepaalde situaties is het mogelijk om de verzekering tussentijds op te zeggen. Dit is mogelijk als:

  • Je verhuist naar het buitenland en ontvangt geen inkomen uit Nederland
  • Je van een collectieve verzekering van jouw werkgever overstapt naar een andere collectieve verzekering van een andere werkgever
  • Als jouw zorgverzekeraar de polisvoorwaarden tussentijds wijzigt, met nadelige gevolgen voor jou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.