De voordelen van borstvoeding

De voordelen van borstvoeding

, door OverstappenZorgverzekering.nl

Het is al langer bekend dat borstvoeding vele voordelen biedt voor een kind. Het is zelfs zo dat geen reclame meer mag worden gemaakt voor kunstvoeding voor kinderen onder de zes maanden. Een overzicht van een aantal wetenschappelijk onderzochte voordelen van borstvoeding.

Gezondheidsvoordelen

Het Voedingscentrum meldt dat kinderen die borstvoeding genieten minder kans hebben op allerleid aandoeningen zoals eczeem en allergie├źn. Ook bestaan aanwijzingen dat borstvoeding beschermt tegen infecties en ontstekingen zoals hersenvliesontsteking, blindedarmontsteking en luchtweginfecties.

Sterkere emotionele band tussen moeder en kind

De wetenschap is er nog niet over uit wat precies de grote gezondheidsvoordelen van moedermelk veroorzaakt; zijn het de voedingsstoffen of ook het (huid)contact tussen moeder en kind? Het is veel onderzocht dat kinderen die borstvoeding hebben gekregen een betere band hebben met de moeder en in het latere leven een grotere sociale en emotionele stabiliteit genieten.

Betere hersenontwikkeling

Kinderen die borstvoeding hebben gehad hebben een betere visuele ontwikkeling en een over het algemeen een scherper gezichtsvermogen.

Hoger stijgen op de sociale ladder

Uit een onlangs gepubliceerde studie van de University College in Londen blijkt dat borstvoeding ook waardevol is voor de opwaarts sociale mobilieit. Het blijkt dat kinderen die borstvoeding genoten een meer succesvol leven hadden gemeten aan sociale status. De studie heeft het levensverloop van mensen geboren tussen 1950 en 1970 gevolgd en hierbij rekening gehouden of ze waren opgegroeid met borstvoeding of niet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.