Voorbeeldbrief opzeggen zorgverzekering

Voorbeeldbrief opzeggen zorgverzekering

, door OverstappenZorgverzekering.nl

Je moet je zorgverzekering vóór 1 januari 2013 opgezegd hebben. Wanneer je dat niet doet, dan wordt de verzekering automatisch verlengd voor het komende jaar. Opzeggen kan op twee manieren:

  • Je zegt zelf de verzekering op. In de polis staat op welke wijze je dat kan doen. Doe dit bij voorkeur schriftelijk en aangetekend, dan weet je zeker dat de verzekering op correcte wijze wordt opgezegd. Vergeet ook niet om een kopie van de brief te maken voor je eigen administratie en zorg ervoor dat de brief vóór 1 januari 2013 bij je oude zorgverzekeraar binnen is.
  • Je kan ook gebruik maken van de overstapservice van je nieuwe zorgverzekeraar. Zorgverzekeraars hebben onderling afspraken gemaakt voor klanten die willen wisselen van zorgverzekering. Vraag je nieuwe verzekeraar om je oude zorgverzekering op te zeggen. Dit geldt ook hier alleen als je jezelf vóór 1 januari 2013 bij je nieuwe verzekeraar hebt aangemeld.

Met behulp van onderstaande opzegbrief kunt u uw zorgverzekering opzeggen. Wanneer u deze ingevuld en wel opstuurt naar uw voormalige zorgverzekeraar wordt de verzekering beëindigd. Let er wel op dat u al een nieuwe zorgverzekering hebt geregeld voordat u uw voorgaande opzegt, hiermee voorkom je problemen en hoge kosten.

Opzegbrief zorgverzekering

T.a.v. Uw zorgverzekering

Adres

Postcode

Plaats

Datum: dd/mm/jjjj

Onderwerp: Opzeggen zorgverzekering

Middels deze brief verzoek ik u vriendelijk om de zorgverzekering die bij uw maatschappij is afgesloten te beëindigen op dd/mm/jjjj of de eerstvolgende geschikte datum. Het betreffende polisnummer is:polisnummer

De reden van m’n opzegging is als volgt: overstap naar andere zorgverzekering/veranderde polisvoorwaarden/dekkingsproblemen.

(Eventueel)De beëindiging geldt voor de volgende personen:

U wordt verzocht mij van de opzegging een bevestiging te zenden.

Met vriendelijke groet,

Naam:

Adres:

Postcode en woonplaats:

BSN:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.