VGZ voert no-claim korting in

VGZ voert no-claim korting in

, door OverstappenZorgverzekering.nl

Het nieuwe merk van VGZ, Bewuzt, gaat op haar aanvullende verzekeringen een no-claim korting invoeren. Aanvullend verzekerden die geen gebruik maken van hun aanvullende verzekering krijgen zo geld terug. Maximaal scheelt dit de verzekerde 20 euro per maand. Voor VGZ Bewuzt is dit een uitstekend instrument om voor de aanvullende verzekeringen gezonde klanten aan te trekken.

De no-claim korting van Bewuzt geldt voor de aanvullende verzekeringen Fysiotherapie, Tandzorg en buitenlandhulp. Wanneer geen gebruik wordt gemaakt van de aanvullende verzekering(en) krijgt de verzekerde het volgende jaar 10 procent korting op de aanvullende verzekeringen. Dit effect geldt jaar op jaar omdat de maximale korting tot 40 procent op kan lopen.

De no-claim korting geldt alleen voor aanvullende verzekeringen, de basisverzekering kent in 2013 een eigen risico van 350 euro die de verzekeringnemer zelf moet voldoen bij de eerstgemaakte zorgkosten.

Het VGZ label Bewuzt gaat het huidige Blue vervangen, de premie wordt 15 november bekend gemaakt. VGZ is met ruim 4 miljoen verzekerden een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland.

Terug naar het verleden?

Voordat het werd vervangen door het verplichte eigen risco kende elke zorgverzekering de no-claim korting. Verzekerden die in een jaar minder dan 255 euro aan zorgkosten maakten kregen het overschot aan het eind van het jaar terug. Op 1 januari 2008 is de no-claim korting op de zorgverzekering vervangen door het eigen risico.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.