Speciale afspraken ooglidcorrecties

Speciale afspraken ooglidcorrecties

, door OverstappenZorgverzekering.nl

CZ is vorig jaar een samenwerking aangegaan met de Velthuis Kliniek en Bergman Clinics. Alleen ooglidcorrecties bij deze aanbieders worden mogelijk vergoed, waar voorheen bij tientallen verschillende instellingen waaronder ziekenhuizen, de ooglidcorrecties werden vergoed.

Volgens de NVCP zou het nieuwe beleid van CZ voortkomen uit commerciƫle motieven waar de uitvoerende klinieken van profiteren. Volgens de vereniging voor plastisch chirurgen verdient een kliniek vrijwel niets aan een door het basispakket vergoedde ingreep maar wordt er juist wel verdiend wanneer de ingreep niet wordt vergoed. Wanneer een ingreep niet door het basispakket wordt vergoed kunnen klinieken hun eigen, hogere tarieven rekenenen.

Volgens plastisch chirurg Roel Fresow zouden de uitvoerende artsen in verleiding kunnen komen om een vergoeding af te wijzen op niet-medische gronden. Ook CZ zou profiteren van afgewezen behandelingen omdat dan geen vergoeding hoeft te worden uitgekeerd.

CZ weerspreekt de aantijgingen en beweert alleen een grotere klanttevredenheid na te streven. Omdat de verzekeraar geen winstoogmerk heeft zou CZ er geen belang bij hebben minder operaties te vergoeden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.