Run op rollators en gehoortoestellen

Run op rollators en gehoortoestellen

, door OverstappenZorgverzekering.nl

De kans dat er binnenkort een run op rollators en gehoorstellen komt is erg groot. Rollators en andere loophulpmiddelen worden nu namelijk nog volledig vergoed, maar ze verdwijnen per 1 januari 2013 uit het basispakket van de zorgverzekering.

Run op zorg

Het ligt voor de hand dat ouderen de komende tijd nog snel een rollator gaan bestellen. Dit gebeurt namelijk elk jaar. Aan het einde van het jaar is een een run op zorg die uit het pakket verdwijnt. In 2012 werden de maagzuurremmers uit het pakket gehaald, waardoor eind 2011 achter de mensenmaagzuurremmers gingen. Het jaar daarvoor gingen veel 18- tot 21-jarigen naar de tandarts, omdat de vergoeding voor tandartskosten voor deze groep uit de basisverzekering ging.

Gehoortoestel

Slechthorenden kunnen ook geld besparen door dit jaar een nieuw gehoortoestel aan te schaffen. Een gehoortoestel wordt nu nog voor circa 500 euro vergoed vanuit de basisverzekering als het beste oor een gehoorverlies heeft van minimaal 35 decibel. Vanaf volgend jaar geldt echter een eigen bijdrage van 25 procent, wat tot een extra kostenpost van ongeveer 125 euro leidt.

Wacht met afvallen

Mensen die willen stoppen met roken of willen afvallen kunnen wellicht beter tot volgend jaar wachten. Vanaf 2013 komen ondersteunende middelen om te stoppen terug in het basispakket. Dit geldt ook voor dieetadvisering, deze wordt vanaf 2013 maximaal drie uur per kalenderjaar vergoed. Wilt u een zorgverzekeraar die wel medische hulpmiddelen vergoedt? Overstappen zorgverzekeraar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.