Psychiaters en psychotherapeuten zorgverzekeraar beu

Psychiaters en psychotherapeuten zorgverzekeraar beu

, door OverstappenZorgverzekering.nl

Een groeiende groep psychiaters en psychotherapeuten heeft genoeg van de bemoeienis vanuit zorgverzekeraars met hun beroepspraktijk. Volgens de GGZ professionals wordt de macht van de zorgverzekeraars te groot waardoor ze weigeren contracten aan te gaan met zorgverzekeraars.

Professionals in de Geestelijke Gezondheidszorg ergeren zich aan de bemoeizucht van zorgverzekeraars met hun beroepspraktijk waardoor volgens hen de kwaliteit van de zorg in het geding komt. Nadat een contract is aangegaan met een zorgverzekeraar kan deze zich inhoudelijk bemoeien met de behandeling door het opleggen van behandelplafonds en behandelplannen waar een psychotherapeut het niet mee eens is. Zo mogen van de zorgverzekeraar sommige populaire behandelmethoden niet worden gebruikt.

Een van de platforms waarin psychotherapeuten zich vereniging is Zorgvoorkwaliteit.nu. Op maandag waren nog 422 psychotherapeuten die weigeren contract aan te gaan met zorgverzekeraars geregistreerd op Zorgvoorkwaliteit.nu, een dag later zijn het er al 537. De groep therapeuten is van mening dat de huidige situatie de kwaliteit van behandelingen ondermijnt en behandelingen minder effectief en minder efficiënt worden uitgevoerd.

De rekening van niet-gecontracteerde psychiaters en psychotherapeuten worden met een restitutiepolis (vrije zorgkeuze) nog steeds volledig vergoed. Alleen met een naturapolis wordt slechts een gedeelte van de rekening vergoed, oplopend tot 75 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.