Nieuwe zorgverzekering aanvragen

Nieuwe zorgverzekering aanvragen

, door OverstappenZorgverzekering.nl

Voor het aanvragen van een zorgverzekering neem je telefonisch of per e-mail contact op met één van de zorgverzekeraars in Nederland. Je kan verschillende verzekeraars om een offerte vragen, om op die manier tot een goede en goed doordachte keuze te komen. Je kunt ook bij vrijwel alle verzekeraars online alvast je premie berekenen en informatie inwinnen over verschillende producten.

Let ook op de volgende punten:

  • Wat is de premie van de verschillende verzekeringen en wat bieden andere verzekeraars aan (voor misschien wel minder premie)?
  • Hoe lang is deze premie geldig en wanneer vindt er een eventuele verhoging plaats?
  • Wat zijn exact de voorwaarden van de ziektekostenverzekering: En wat wordt er precies wel en niet vergoed?
  • Staan de voorwaarden vast of kunnen ze tussendoor nog worden aangepast?
  • Wat vind jij zelf belangrijk: Denk je na over cosmetische ingrepen of bezoek je vaak alternatieve artsen?
  • Zijn er keuzepakketten of opties: Kun je kiezen voor een hogere vergoeding of extra behandelingen tegen meerbetaling?
  • Heeft de verzekeringsmaatschappij een goede naam; is hij betrouwbaar als aanbieder van ziektekostenverzekeringen? Hoe denken anderen daarover?
  • Is er sprake van eigen risico bij schade? Hoe hoog is dat en kun je kiezen voor geen, lager of hoger eigen risico?

Voorwaarden verzekeraar

Een verzekeraar biedt of een vast pakket (wat krijg je vergoed bij verschillende soorten schades) of je krijgt een keuzepakket aangeboden, waarbij je kunt kiezen uit meerdere mogelijkheden (waarbij de premie uiteen kan lopen). Een verzekeraar zal bijvoorbeeld fysiotherapie of psychologische ondersteuning vergoeden maar per verzekeraar kan er verschil bestaan in hoeveel behandelingen of tot welk maximum per behandeling deze worden vergoed. Sommige voorwaarden staan in de wet vastgelegd; andere kan de verzekeringsmaatschappij zelf bepalen.

Vaak kun je ook kiezen uit verschillende pakketten binnen een ziektekostenverzekering. Je kunt dan extra premie betalen voor een hogere vergoeding op het gebied van tandheelkundige hulp of alternatieve geneeswijzen. Jij bepaalt dan zelf hoe belangrijk je het vindt dat bepaalde dingen worden vergoed. Denk je dat de kans klein is dat je volgend jaar een kroon nodig hebt, dan kun je kiezen voor een basis tandheelkundig pakket. Verwacht je meer (tand) problemen of wil je jezelf goed beschermen op dit gebied, dan is het raadzaam om je uitgebreider te verzekeren. Denk dus goed na voordat je een keuze maakt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.