Mogelijk acties ziekenhuizen op komst

Mogelijk acties ziekenhuizen op komst

, door OverstappenZorgverzekering.nl

Het is mogelijk dat het personeel in ziekenhuizen voor een groot gedeelte het werk neer zal leggen. CAO onderhandelingen die al lang duren liggen sinds vorig jaar november stil. Vanuit het ziekenhuispersoneel liggen wensen op tafel waaronder minder flexwerk en de mogelijkheid bijscholing te volgen om interessant te blijven op de arbeidsmarkt.

Mochten de vakbonden niet voor 9 maart door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen worden uitgenodigd om verder over de CAO te praten zullen acties aldus de vakbonden FNV, CNV, NU’91 en FBZ. Tot nog toe zijn al acties gevoerd, deze zijn echter steeds patiëntvriendelijk geweest. De acties zoals flyeren hebben de dienstverlening naar de patiënt niet beïnvloed.

Wanneer echter geen uitnodiging volgt van de werkgever om de CAO onderhandelingen weer op te pakken zullen acties volgen die mogelijk ook niet-patiëntvriendelijk van aard zijn. Hieronder zouden het opschorten van alle behandelingen met uitzondering van spoedeisende behandelingen kunnen vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.