Kwart verzorgenden vindt kwaliteit zorg te laag

Kwart verzorgenden vindt kwaliteit zorg te laag

, door OverstappenZorgverzekering.nl

Het is duidelijk dat veel cliënten de kwaliteit van hun verzorgingstehuis ondermaats vindt. Uit onderzoek van EenVandaag blijkt echter dat een grote groep verzorgenden in verzorgingstehuizen de geboden kwaliteit de laag vindt. Bijna 1 op de 4 ondervraagde verzorgenden geeft aan de kwaliteit van zorg ondermaats of zelfs slecht te vinden.

Aan het onderzoek namen 1100 leden van V&VN deel, de beroepsvereniging voor verzorgenden en verpleegkundigen. Door een gebrek aan personeel en een te hoge regeldruk is te weinig tijd over om goede zorg te verlenen en persoonlijke aandacht te schenken. De kwaliteit van de zorg staat ernstig onder druk door het tekort aan (gekwalificeerde) krachten. Onnodig veel fouten zoals verkeerde medicatie, valincidenten en ondervoeding zouden te zijn voorkomen.

Vorige week nog werd een plan van aanpak door Staatssecretaris Van Rijn gepresenteerd om de kwaliteit van verpleeghuizen weer op niveau te krijgen. De verzorgenden zelf zien weinig heil in het plan, 69% van de ondervraagde verzorgenden meent dat het plan niet haalbaar is vanwege geldgebrek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.