Van kastje naar de muur voor zorgbehoevende kinderen

Van kastje naar de muur voor zorgbehoevende kinderen

, door OverstappenZorgverzekering.nl

Ouders van kinderen die intensieve zorg nodig hebben worden van het kastje naar de muur gestuurd. De belangenorganisatie voor chronisch en mensen met een beperking trekt aan de bel. Vandaag gaat er een brief uit naar de Tweede Kamer waarin aandacht wordt gevraagd naar de problematiek.

In hun zoektocht naar vergoeding voor de voor het kind noodzakelijke zorgkosten waaronder begeleiding in de klas en intensieve zorg worden ouders van het kastje naar de muur gestuurd. Wanneer wordt aangeklopt bij de zorgverzekeraar, die de kosten zou horen te betalen, wordt men doorgestuurd naar de gemeente. De gemeente geeft op haar beurt echter aan dat de zorg onder de zorgverzekeraar valt. Ouders zitten met de handen in het haar en vrezen dat hun kinderen binnenkort niet meer naar school kunnen.

In totaal zou het gaan om 2000 kinderen, belangenorganisaties schatten dit aantal echter hoger in. Doordat niet wordt betaald voor de zorg van kinderen komen scholen in de knel, waarvan enkelen al hebben aangegeven de zorg van kinderen stop te moeten zetten mocht de situatie voortduren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.