Inkomenafhankelijke zorgpremie van tafel

Inkomenafhankelijke zorgpremie van tafel

, door OverstappenZorgverzekering.nl

De onlangs aangekondigde inkomensafhankelijke zorgpremie lijkt definitief van tafel te zijn, dat melden ingewijde bronnen in Den Haag. Na spoedoverleg tussen regeringspartijen VVD en PvdA zou zijn besloten de plannen in de huidige vorm te schrappen.

Het crisisberaad dat gisteren in het Torentje van Rutte plaatsvond zou hebben opgeleverd dat de inkomensnivellering waar de PvdA zich sterk voor maakt via de inkomenstenbelasting plaats zal vinden. Dat zou betekenen dat het huidige stelsel van de zorgtoeslag en gelijke zorgpremie blijft.

Momenteel wordt de ministerraad op het Ministerie van Algemene Zaken ingelicht over de nieuwe plannen. Verwacht wordt dat gedurende het weekend of op maandag meer bekend wordt over het nieuwe akkoord. Dinsdag zal in de Tweede Kamer worden gedebatteerd over de plannen van het nieuwe kabinet.

Hoe groot de ontstane onrust is blijkt wel uit de geplaatste dranghekken bij het Binnenhof. Deze hekken worden alleen in uitzonderlijke gevallen geplaatst wanneer veel media aandacht wordt verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.