Collectieve zorgverzekering

De meeste werkgevers bieden hun personeel de mogelijkheid om zich collectief te verzekeren. Dat heeft voor jou als werknemer het voordeel dat je minder zorgpremie betaalt. Jouw werkgever kan kiezen uit tal van verzekeraars die collectieve zorgverzekeringen aanbieden. Voor een werkgever heeft een collectieve zorgverzekering als voordeel dat de werknemers specifieke zorg kunnen krijgen, afgestemd op de werkzaamheden die er worden verricht. Daardoor kan personeel bijvoorbeeld weer sneller aan het werk bij ziekte.

Voordelen voor de werknemer

Een collectieve zorgverzekering via jouw werkgever heeft als groot voordeel dat je premiekorting kan krijgen op je basisverzekering. Deze korting kan oplopen tot wel tien procent op de premie van de basisverzekering. Ook is het mogelijk om een korting te krijgen op je eventuele aanvullende verzekeringen. Verder kan jouw werkgever een deel van de kosten van je aanvullende zorgverzekering voor zijn rekening nemen. Daarnaast biedt een collectieve zorgverzekeraar vaak snelle en specifieke zorg afgestemd op jouw soort werkzaamheden.

Voordelen voor de werkgever

Het werken bij jouw bedrijf wordt aantrekkelijker wanneer je een goede collectieve zorgverzekering kunt aanbieden. Doordat jouw werknemers zorgpreventie en goede zorg wordt aangeboden, passend bij de werkzaamheden, zullen werknemers minder- of korter ziek zijn. Bestaat je bedrijf uit twee mensen of meer kun je al een collectieve zorgverzekering afsluiten.

Wisselen van werkgever

Als je van werkgever verandert, wordt jouw collectieve zorgverzekering omgezet naar een individuele zorgverzekering. Je bent dan wel verplicht om tot het einde van het jaar bij dezelfde zorgverzekeraar te blijven waar je werkgever afspraken mee heeft gemaakt. Als je voor een andere werkgever gaat werken die ook een collectieve zorgverzekering aanbiedt, is het mogelijk om te wisselen van verzekeraar.

Nóg beter verzekerd

Veel werkgevers en verzekeraars bieden de mogelijkheid om ook gezinsleden collectief mee te verzekeren. Vraag even bij je werkgever na of dat ook voor jou kan gelden. Werkgevers kunnen eveneens de mogelijkheid bieden dat je collectief verzekerd blijft na je pensioen. Vraag dit dus ook even na!