Geen nieuws na overleg zorgpremie

Geen nieuws na overleg zorgpremie

, door OverstappenZorgverzekering.nl

Na alle ontstane onrust die is ontstaan rond de inkomensafhankelijke zorgpremie in het onlangs verschenen regeerakkoord ‘Bruggen Slaan’ hebben regeringspartijen VVD en PvdA besloten spoedoverleg te voeren. Vooral veel VVD prominenten zijn niet te spreken over de plannen. Ook verschillende oppositiepartijen zijn het niet eens met het regeerakkoord.

Het topoverleg tussen premier Mark Rutte, minister van Volksgezondheid Edith Schippers en minister van Financien Jeroen Dijsselbloem heeft geen duidelijke afspraken opgeleverd.

Consternatie inkomensafhankelijke zorgpremie

De bewindslieden kwamen bijeen om te bespreken hoe de consternatie rond de inkomensafhankelijke zorgpremie en het inkomensafhankelijke eigen risico kon worden weggenomen. Ondanks toezeggingen dat het kabinet ‘maatwerk’ zal leveren en de gemiddelde koopkracht grosso modo met 4 procent zal dalen is de onrust niet weggenomen.

Berekeningen Centraal Planbureau

Onlangs kwam het CPB met een notitie over de effecten die het regeerakkoord zal hebben. Zo bleek dat tweeverdieners met een modaal inkomen een kleine 7000 euro duurder uit zullen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.