FNV wil referendum zorg

FNV wil referendum zorg

, door OverstappenZorgverzekering.nl

Vakbond FNV is fel tegen de komende bezuinigingen in de zorg. Ze zetten daarom vol in op een poging de bezuinigingen in de zorg te stoppen. Mogelijk wordt hierbij een nationaal referendum ingezet. Sinds het akkoord van vorig jaar april zijn al een kleine 26.000 banen in de zorg verdwenen en hier dreigen nog tienduizenden banen bij te komen.

Door onder de Nederlandse bevolking een raadgevend nationaal referendum te houden kunnen wetten en besluiten ongedaan worden gemaakt. Mogelijk zal de vakbond gebruikmaken van de referendumwet de bezuinigingen een halt toe te roepen.

Door de hervorming van de AWBZ stuurt de overheid er op dat ouderen langer thuis blijven wonen waardoor medewerkers in de thuiszorg hun baan verliezen. Ook op de jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg wordt flink gekort. FNV voorzitter Ton Heerts zegt nog enkele weken met het kabinet in gesprek te gaan over plannen om zorg en werkgelegenheid te behouden. Mocht dit niet tot resultaat leiden wordt overwogen een referendum in te zetten om de bezuinigingen in de langdurige zorg te stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.