Chaos bij uitbetaling pgb’s

Chaos bij uitbetaling pgb’s

, door OverstappenZorgverzekering.nl

Sinds de overgang van de betaling van pgb’s naar de Sociale Verzekeringsbank (SVB) is het een chaos bij de uitbetaling van persoonsgebonden budgetten. Het overgrote gedeelte van de 250.000 pgb’s in Nederland zouden nog niet zijn uitbetaald door vertragingen in de administratie.

Top op heden hebben tienduizenden zorgverleners hebben hun rekeningen nog niet betaald gekregen door de SVB voor reeds in januari verricht werk. Dit wordt veroorzaakt doordat veel zorgtaken sinds dit jaar zijn overgegaan naar gemeenten. Al deze gemeenten zijn van de SVB afhankelijk als ‘centrale administratie’. Nadat een gemeente een indicatie voor zorg heeft bepaald door middel van een toekenningsbezicht gaat dit naar de SVB die op haar beurt de zorgverleners uitbetaalt.

Pas ruim een vijfde (57.000) van de pgb’s zijn pas behandeld door de SVB, waarmee er nog zo’n 193.000 openstaan. Het SVB meldt ‘er alles aan te doen om de verwerkingen van de uitbetalingen zo goed mogelijk te laten verlopen’ en heeft extra medewerkers ingezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.