Blind vertrouwen zorgpolis

Blind vertrouwen zorgpolis

, door OverstappenZorgverzekering.nl

In opdracht van patiëntenfederatie NPCF heeft het bureau Motivaction een onderzoek uitgevoerd naar de moeite die Nederlanders nemen om zich te verdiepen in hun zorgverzekering. Gebleken is dat twee of de vijf mensen niet de moeite neemt om hun zorgverzekering goed te bekijken. Ongeveer de helft van deze mensen vertrouwt er blind op dat de zorgverzekering die zij hebben gekozen hun eventuele zorgkosten zal vergoeden. Daarnaast komt naar voren dat één op de drie mensen zich niet verdiepen in hun zorgverzekering, omdat zij de zorgpolis te ingewikkeld vinden. Ook laat het onderzoek zien dat een kwart van de mensen het kiezen van een zorgverzekering niet interessant genoeg vindt om er energie in te steken.

Bewuste keuze zorgverzekering

Voor 1 januari kunnen mensen weer overstappen naar een andere zorgverzekering. Naar aanleiding van de resultaten die uit het onderzoek zijn gekomen, start de NPCF een campagne op om de mensen zich bewuster te laten worden over het kiezen van een goede zorgverzekering. Een verkeerde keuze betreft de zorgverzekering kan vervelende consequenties hebben voor de verzekerden, zoals onverwachte zorgkosten. Wilna Wind, directrice van de NPCF, benadrukt hoe belangrijk het is om goed na te denken bij de keuze van een zorgverzekering. “Natuurlijk gaan wij de mensen niet vertellen welke zorgverzekering en welke polis zij zouden moeten afsluiten, maar wij willen de mensen wel meegeven dat het van belang is goed na te denken bij dit besluit”.

Zorgpolis

Onder alle verzekerden blijkt bijna de helft aan het einde van het jaar niet te kijken of de zorgpolis veranderd is en nog bij hen aansluit. Niet iedereen vindt het interessant om de informatie van de zorgverzekering over de vernieuwde polis te lezen en doet dit dan ook niet. Het is echter van belang hier goed over te denken. Lees uw nog een keer zorgpolis door en vergeet vooral de kleine lettertjes niet. Een goed doordachte keuze kan er namelijk voor zorgen dat u niet voor onverwachte kosten komt te staan of dat u misschien juist teveel betaalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.