Betere online informatie over zorg

Betere online informatie over zorg

, door OverstappenZorgverzekering.nl

Als je iets mankeert is het makkelijk om even te Googlen en antwoorden te vinden op je vragen. Naarmate je verder leest is de kans echter groot dat je incorrecte en tegenstrijdige informatie tegenkomt. Om de kwaliteit van online informatie over zorg te verbeteren gaat deze maand ‘Het jaar van de transparantie’ in.

Het doel is informatie over de prijs en kwaliteit van producten en diensten in de zorg helder en inzichtelijk te maken. Centraal hier in staat KiesBeter.nl, een site van de overheid. Deze website dient als betrouwbare wegwijzer om patiënten te helpen het zorglandschap te navigeren met betrouwbare informatie.

Het kabinet heeft het verzamelen en inzichtelijk maken van informatie in de zorg een hoge prioriteit gegeven. Vooral tot nog toe beperkt beschikbare informatie over de kwaliteit van het zorgaanbod door middel van indicatoren moet versneld beschikbaar komen. Volgens de minister gaan patiënten de verbeteringen in de informatievoorziening als eerst merken in de medisch specialistische zorg. Hier wordt al veel data verzameld alleen is deze nog niet inzichtelijk.

Verschillende organisaties werken mee aan het realiseren van de ambities, waaronder de NPCF, de Federatie van Medisch Specialisten, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en Zorgverzekeraars Nederland. Jaarlijks wordt 5 miljoen euro beschikbaar gesteld om de informatievoorziening te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.