Wat betekent de Apple Watch voor jouw gezondheid?

Wat betekent de Apple Watch voor jouw gezondheid?

, door OverstappenZorgverzekering.nl

Gisteren is eindelijk de langverwachte Apple Watch gepresenteerd in het Amerikaanse Cupertino, de thuisbasis van Apple. Het geavanceerde horloge, dat eerder werd verwacht onder de naam iWatch, zal gericht zijn op gezondheid en fitheid. Hoe kan de Apple Watch je helpen gezond en fit te blijven?

Wat kan de Apple Watch?

Laten we daarvoor eerst bekijken waar de Apple Watch toe in staat is. Al geeft de Apple Watch zeer nauwkeurig de tijd weer, hij kan veel meer dan dat. Essentieel in de Apple Watch zijn de sensoren waarover het apparaat beschikt. Door middel van deze sensoren kan lichaamsinformatie worden gemeten die hierna door apps gebruikt kunnen worden. De Wall Street Journal berichtte eerder over 10 sensoren waarover de Apple Watch zou beschikken, het lijken er echter minder te zijn.

Sensoren

In de Apple presentatie van gister is niet duidelijk geworden over welke sensoren de Apple Watch nou precies beschikt. Wel is een demomodel getoond en is een trailer opgedoken die bekeken kan worden op de Apple site. Op de beelden valt te zien dat de Watch aan de achterzijde, die in contact staat met de pols, over vier ronde venstertjes beschikt waarin sensoren zouden zijn geplaatst.

Wel werd in de Apple presentatie stilgestaan bij de hartslagmeter. De hartslagmeter biedt niet alleen gezondheidsinformatie maar ook een zeer intieme manier van communiceren; je kunt jouw hartslag delen met een andere Apple Watch gebruiker. Deze hartslag is niet alleen zichtbaar ook het display, hij is ook voelbaar. In het horloge zit een apparaatje verwerkt dat beweging creert.

Naast de hartslagmeter is het gissen welke sensoren nog meer in de Apple Wacht verwerkt zullen zijn. Door verschillende bronnen zijn een zuurstofsaturatiemeter en een stappenteller genoemd. Met de stappenteller kan het aantal verbruikte calorieen worden gemeten. De verzadiging van zuurstof die mogelijk kan worden gemeten is erg handig om een waarschuwing te geven bij ongezond lage zuurstofwaarden in het bloed.

Gebruik

Het display van de Apple Watch is een touch-display dat niet alleen beweging registreert maar ook druk. Zo kan het het verschil tussen een tikje en drukken gevoeld worden door de Watch.

Bellen en gebeld worden kan ook met de Apple Watch. Door de ingebouwde microfoon in de Watch kan ook gebruik worden gemaakt van de digitale persoonlijk assistent Siri.

De functionaliteiten van de Watch zijn wel geintegreerd met de Apple iPhone, zonder een iPhone zal de Watch niet bruikbaar zijn. De Watch wordt ergens in 2015 geintroduceerd in geselecteerde markten. Waar de Watch als eerste wordt geintroduceerd is nog even afwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.